Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/groossor/public_html/fflac.dk/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5586
Bøger/videoer/Artikler om Cannabis | Foreningen for Legalisering af Cannabis

Her på siden henviser vi til relevant medieindhold

Bøger om cannabis


Den store bog om hamp.
Rowan Robinson.
Oversat til dansk
af Ole Husted Jensen.

Hamp i Danmark.
af Klaus Trier Tuxen

The Pot Book.
Af Julie Holland.

Videoer om cannabis

Det endocannabinoide system.
En præsentation af det endocannabinoide system sat i relation til helbred og sygdomme.
Dr. Ethan Russo

Kampen om Hampen:
Dansk dokumentar af Ulrik Holmstrup fra 1997.

En kort gennemgang af terpener.
Terpener er de stoffer, som giver cannabis og andre grønne vækster, deres helt egen unikke duft.

Cannabis:
A lost history.  En engelsk dokumentar om Cannabis. Denne dokumentar undersøger det langvarige forhold mellem mennesker og cannabis, fra dets anvendelse i oldtidens Asien til sit forbud i det 20. århundrede Amerika.
HASH:
En dansk dokumentar om Hash fra 1969. Hvorfor er der så mange unge i 1969 der ryger hash? Hvad får de ud af det? Hvilken indflydelse har det på dem? Udvider det bevidstheden? Bliver man afhængig af det? Kort sagt: en undersøgelse af hashrusens psykologiske og sociale virkninger blandt unge i 1969.

Artikler om cannabis:

Medicinsk cannabis stormer frem i følge Sundhedspolitisk tidsskrift.

Mens Danmark glødende diskuterer for og imod rå medicinsk cannabis indeholdende det euforiserende stof THC, får flere og flere patienter verden over adgang til den – eller ligefrem lov til selv at dyrke den, hvis de er tilstrækkeligt syge og eventuelt mindrebemidlede.

CANNABISPLANTEN
Artikel forfattet af Britta Lillesøe, Gert Nørup, Arne Juergensen og Klaus Tuxen og udgivet af Christiania kulturforening, Christianias Kulturforening har stået bag hele fire høringer om hash, hamp og kultur med deltagelse af eksperter og vidner fra både ind- og udland. Den første høring fandt sted i oktober 1997

Dansk forsker: Etisk forkasteligt, at cannabis er ulovlig.

Hverken etisk eller videnskabeligt er der nogen grund til, at cannabis skal være ulovlig, uanset om den skal bruges mod sygdom eller til fornøjelse. Sådan lyder meldingen fra danske Sebastian Porsdam Mann, der forsker i bioetik ved det Harvard University.

Overlæge: Det er senmiddelalderligt at tro at straf får unge til at stoppe med at ryge hash.

Forbud får ikke unge til at stoppe med at ryge hash. Vi skal finde ud af, hvad der egentlig ligger til grund for misbruget, mener overlæge Henrik Rindom.